Onderhoud van aluminium profielen

Onderhoud aluminium ramen & deuren

Wij adviseren U een aantal onderhoudstips te gebruiken voor het reinigen en onderhoud maar vooral voor het behoud van Uw aluminium ramen en deuren. Aluminium is onderhoudsvriendelijk, maar niet onderhoudsvrij!

Bij de eerste grote schoonmaak van het aluminium schrijnwerk

Reinigen met overvloedig koud water en een neutraal sopje. Bv. water met autoshampoo, water met “groene” dreft. (Geen citroenhoudende!) Gebruik nooit allesreinigers, ontvetters of schurende producten. De schoonmaak gebeurt steeds met een microvezeldoek of een zachte spons

Algemeen onderhoud van het aluminium schrijnwerk

Om de 6 à 8 weken het schrijnwerk een poetsbeurt geven met een neutraal sopje en steeds met voldoende (koud) water naspoelen. Wij adviseren U om het aluminium schrijnwerk inclusief glas nooit in volle zon te reinigen. Dit om te vermijden dat het gebruikte product in de laklaag van de profielen brandt. Minstens 1 keer per jaar de laklaag van de ramen en deuren behandelen met een product dat hiervoor speciaal ontwikkeld (*) werd. Dit vanaf de plaatsing van het aluminium schrijnwerk. Ook hier adviseren wij U om deze behandeling nooit in volle zon uit te voeren. Minstens 1 keer per jaar het raambeslag een smeerbeurt geven (bv. “Vaselinespray” van Soudal) (*)

Minstens 1 keer per jaar de cilinders met “cilinderspray” smeren (bv. Littospray) (*) Inox siergreep regelmatig met een vochtig doek afkuisen om “vliegroest” op deze greep te voorkomen. Inox siergreep behandelen met een product voor inox (bv. van het merk HG) (*) Deze producten kan U via onze firma aankopen

 

Download PDF

 

 
De bedrijven van Groep Versmissen zijn Kempisch Verankerd. Niet alleen ligt onze bakermat in de Kempen maar tevens dragen wij al jarenlang met fierheid de kempische volksaard uit, dit steeds met een nuchtere kijk op de zaak, een stevige dosis werklust en gezond verstand.